Toskańska willa z pizzą i winem
Autentyczna Kuchnia Włoska

Prawdziwy Smak Włoch

Tradycyjne przepisy z Neapolu, świeże składniki i pizza prosto z pieca opalanego drewnem od 1952 roku

Piec Opalany Drewnem

Nasze pizze są pieczone w tradycyjnym piecu opalanym drewnem w temperaturze 450°C dla idealnej chrupkości

Świeże Składniki

Używamy tylko najświeższych składników z lokalnych dostaw i importowanych bezpośrednio z Włoch

Rodzinne Przepisy

Nasze autentyczne przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie od 1952 roku

Od 1952 Roku

Nasza Historia

Bella Napoli to rodzinna pizzeria z tradycjami sięgającymi 1952 roku. Nasz dziadek, Giuseppe Rossi, otworzył pierwszą pizzerię w sercu Neapolu, w dzielnicy Spaccanapoli, gdzie nauczył się sztuki wypieku pizzy od najlepszych mistrzów.

W 1998 roku przenieśliśmy rodzinną tradycję do Polski, przynosząc ze sobą oryginalne przepisy, techniki i pasję do autentycznej kuchni włoskiej. Każda pizza jest przygotowywana ręcznie według oryginalnych przepisów, z użyciem najlepszych składników importowanych bezpośrednio z Włoch.

Nasz piec opalany drewnem, zbudowany przez neapolitańskich rzemieślników, osiąga temperaturę 450°C, nadając pizzy niepowtarzalny smak, aromat i charakterystyczną chrupkość.

Nasz szef kuchni przygotowujący ciasto na pizzę

Odwiedź Nas

Zapraszamy do naszej pizzerii w sercu Warszawy

Adres

ul. Włoska 15
00-001 Warszawa

Telefon

+48 22 123 45 67
+48 500 123 456

Godziny Otwarcia

Pn-Pt: 12:00 - 22:00
Sb-Nd: 12:00 - 23:00

Bella Napoli

© 2025 Bella Napoli. Wszystkie prawa zastrzeżone.